Hoe worden de woningen opgeleverd?

De woningen die nu gecreerd worden zullen verhuisklaar zijn. Dat houdt in dat u niets meer aan de woning hoeft te doen. De muren zullen geschilderd zijn,er ligt een strakke laminaatvloer. Er staat een nieuwe witte hoogglans keuken voorzien van gaspit, afzuigkap, koelkast met vriesvak, combi oven & vaatwasser. De badkamer is ook totaal nieuw voorzien van douche, wastafel met spiegel en design radiator allen voorzien van licht en modern tegelwerk. Sommige woningen zijn zelfs gezegend een ligbad voor twee personen. 

De woningen zullen allen een eigen CV ketel hebben, mechanische ventilatie, Glasvezel aansluiting, UPC aansluiting en een intercomsysteem. 

Al met al komt het er opneer dat u zich niet meer om de woning hoeft te bekommeren en u zich kunt richten op welke spullen u mee wilt nemen.

Wanneer zijn de woningen klaar?

Onze doelstelling is om de 20 achterste woningen Eind Mei 2014 op te leveren. 

De planning van de laatste 3 woningen/ maisonettes aan de voorzijde staan gepland om in Juni 2014 opgeleverd te worden.

Wij streven ernaar om deze data te halen enkel is zijn wij afhankelijk van meerdere factoren (o.a. weer & leveringen materialen) waardoor het kan zijn dat er een minimale vertraging van de oplevering kan ontstaan.

 

Waarom kopen?

Het voordeel zit zowaar in deze economische tijd. In het algemeen worden er maar weinig woningen verkocht maar toch is er in het starterssegment een enorme vraag naar betaalbare en leuke woonruimte.

De banken proberen met lage rentetarieven het heel aantrekkelijk te maken om nu een woning te kopen. In onze berekening zijn wij uitgegaan dat u uw volledige hypotheekbedrag aflost in 30 jaar. Dat komt er op neer dat u voor uwzelf een spaarpot opbouwt dit in tegenstelling tot huren waarbij u hier niets van terugziet.

Doordat er steeds minder woningen zijn verkocht is er een grotere vraag ontstaan op de huurmarkt. Daardoor is het zo goed als onmogelijk om nu een soortgelijke ruimte te vinden voor dezelfde maanlasten.

Dus als u een woning koopt bent u goedkoper uit & u spaart voor uw toekomst!

Hoe werkt een woning kopen?

Nadat u de woning gezien heeft en u zeker weet dat u hier wilt wonen kunt u contact met ons opnemen en nodigen wij u uit op ons kantoor. Wij zullen het koopcontract op laten maken door een notaris waarin duidelijk beschreven staat wat u koopt en voor welke koopprijs. Zodra de krabbel gezet is kunt u op zoek gaan naar een financieel adviseur die u die voor u duidelijk uitleggen wat deze stap voor u financieel zal inhouden. In deze tijd en met de huidige rente en de expertise van de bemiddelaars bent u ten alle tijden goedkoper uit dan een woning huren. 

De laatste stap is direct ook het allerbelangrijkst en het leukst, het bezoek aan de notaris waar de koopakte onder bijzijn van een notaris ondertekend wordt en de champagne opengetrokken kan worden en u de sleutels krijgt van uw nieuwe onderkomen. 

Waar kan ik de koopprijzen vinden van alle woningen?

Deze vind u onder het kopje Woningen en dan onder totaal overzicht! U kunt in dit tabblad ook kijken per etage wat de faciliteiten van alle woningen zijn en de bijzonderheden.

Achter de koopprijzen staat K.K.. Wat betekent dit?

K.K. betekent kosten koper. Dat betekent dat alle bijgekomende kosten voor de aankoop voor rekening zijn voor de koper. Dat klinkt alsof het heel veel kosten zijn maar dit wordt vaak meegefinancieerd in de hypotheekkosten. 

Onder deze kosten vallen taxatiekosten, notariskosten, advies kosten van de financieel adviseur, eventuele Nationale Hypotheek Garantie kosten en overdrachtsbelasting. Pakweg komt dit neer op circa 4,5% van van de koopsom waarvan u veel van deze kosten terug kan halen bij de Belastingdienst. Uw financieel adviseur kan u hier de ins & outs over vertellen.

 

Kan ik mijn auto in de buurt parkeren?

Onder het gebouw hebben wij een garage voor 16 auto's & fietsen. Er bestaat de mogelijkheid om de parkeerplekken te kopen of te huren voor 55 euro exclusief servicekosten in de maand. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

Voor welke kosten betaal ik servicekosten?

De servicekosten zijn opgemaakt door de toekomstig VvE beheerder, VvE commitment en heeft rekening gehouden met de volgende kosten: Spaarpot voor de groot onderhoud, Electra van gemeenschappelijke ruimte, Verzekeringkosten, Schoonmaakkosten, Lift kosten, Garage kosten, Kleine werkzaamheden en Beheerkosten. 

Opgesomd komt het erop neer dat er per jaar minimaal € 9000,- wordt gespaard en daar waar ruimte is in de begroting of geld overblijft willen wij deze kosten naar de spaarpot overhevelen.

Gelukkig is alles nieuw, (kozijnen, daken, deuren en liftsysteem) waardoor er de aankomende 10 jaar minimale kosten gemaakt worden en er op deze manier een grote spaarpot klaarstaat om groot onderhoud te plegen.

Als ik een woning koop, moet ik dan erfpacht betalen?

Nope! Als u een woning koopt hoef u GEEN canon voor erfpacht te betalen. Het is volledig eigendom.

Hoe zit het met de Vereniging van Eigenaren?

De Vereniging van Eigenaren (VvE)  zal zodra de eerste woning verkocht gaat actief zijn. De Servicekosten zijn al opgemaakt en kunt vinden per appartement of in het totaal overzicht van de woningen. Aangezien het pand vanuit het niets is opgebouwd hebben wij al het groot onderhoud al gepleegd en kunt u in ieder geval 10 jaar sparen als appeltje voor de dorst.

De VvE beheerder zal VvE Commitment zijn. Deze beheerder is gespecialeerd in het opzetten beheren van VvE's. Door haar jarenlange ervaring op dit gebied was dit de juiste keuze. 

Zijn huisdieren toegestaan in de woningen?

Natuurlijk, U koopt uw eigen woning en natuurlijk mag u huisdieren houden. 

Echter gaan we er wel vanuit dat de huisdieren geen overlast veroorzaken voor de buren maar dat lijkt mij meer dan logisch.

Hoe is het universum ontstaan?

Hierop kunnen wij u jammer geen antwoord op geven maaaar Stephan Hawking heeft wel een vermoeden: http://www.youtube.com/watch?v=q_P6_9xNyV4

Wij weten daarentegen wel hoe deze woningen zijn ontstaan. Wilt u stap voor zien hoe dit tot stand is gekomen, Zie dan de pagina http://www.ns35.nl/updates om zo de verbouwing  van elk appartement te zien.